Proje Ekibi

Prof. Dr. Sedef DİKMEN (Proje Yürütücüsü)

Proje yürütücüsü Prof. Dr. Sedef Dikmen, Fen Fakültesi Fizik Bölümü’nde öğretim üyesidir. Dr. Dikmen, 4 yıl süreyle (2014-2018) Anadolu Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (Çocuk Üniversitesi) idari görevinde bulunmuş, şu anda ise Ağustos 2021’den bu yana çocukların üniversite ile etkileşim içinde beceriler edinmesini hedefleyen bir yapılanma olan ESTÜ Çocuk ve Genç Eğitimi, Uy. ve Araş. Birimi’nin müdürlük görevini yürütmektedir. Dr. Dikmen, Çocuk Üniversitesi bünyesinde lise öğrencilerine yönelik “Atomun Merkezine Eğlenceli Seyahat”, “Temiz Enerji Kaynakları” gibi çeşitli etkinlikler yürütmüştür. 07‒08 Haziran 2017 tarihlerinde Mersin’de düzenlenen Uluslararası Mersin Bilim Şenliği’nde atölye lideri olarak deneysel etkinlikler düzenlemiştir. Bunlara ilaveten, 2204-A Lise ve 2204-B Öğrencileri Araştırma Projeleri, TEKNOFEST gibi yarışmalarında değerlendirici olarak görevler almaktadır.

Prof. Dr. Hakan Ahmet NEFESLİOĞLU (Uzman)

Lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden almıştır. Doktorasında sığ heyelanlara ilişkin tehlike haritalarının hazırlanması konusunda çalışan Prof. Nefeslioğlu’nun, Web of Science kapsamında taranan 54 yayını uluslararası yayını bulunmaktadır. Yer bilimleri ve mühendisliği kapsamında araştırmalar yapan Prof. Nefeslioğlu’nun araştırma konuları, heyelan, moloz akması, kaya düşmesi ve deprem tehlike ve risk değerlendirmelerinden oluşmaktadır. Bununla birlikte, kaya kütlesi, kaya malzemesi ve bozunma, toprak zeminlerin sınıflandırılması, çevre jeolojisi ve kıyı jeolojisi konularında da çalışmalar yapmıştır. Prof. Nefeslioğlu, proje kapsamında gerçekleştirilecek litosfer ve Dünyamızın kabuğunun tanıtımı ve özellikle bir deprem esnasında litosfer ve kabuğun kırılmasına ilişkin analojinin sağlanmasına yönelik yer bilimleri laboratuvarında kaya malzemesi üzerinde yapılacak tek eksenli sıkışma dayanımı deneylerini planlayacaktır. Ayrıca, deprem dalgalarının alüvyal zeminler içerisinden geçerken oluşturdukları ikincil etkiler arasında yer alan toprak zemin sıvılaşması olayına ilişkin analojinin yine yer bilimleri laboratuvarında oluşturulmasını sağlayacaktır.

Prof. Dr. Saye Nihan ÇABUK (Uzman)

Projede ölçme ve değerlendirme uzmanı olarak rol alacak, lisans (1997), yüksek lisans (2000) ve doktora (2010) eğitimini Ankara Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı programında tamamlamış, ayrıca Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri programından ikinci bir yüksek lisans derecesi almıştır. Çalışma konuları arasında peyzaj planlama, sürdürülebilir ve doğa dostu planlama yaklaşımları, uygun alan seçimi gibi konular bulunan Prof. Dr. Çabuk’un ayrıca kalite yönetimi ve akreditasyon konularında önemli tecrübeleri bulunmaktadır. Mesleki yeterliliklerde sınav ve belgelendirme yapmakla yetkilendirilmiş Anadolu Üniversitesi ANAPER kurulumu, kalite yönetim sisteminin hazırlanması ve yönetilmesi, sınav ve değerlendirme süreçlerinin tasarlanması kapsamında 2011‒2018 yılları arasında sırasıyla kalite uzmanı, müdür yardımcısı ve müdür olarak görev yapmış, ayrıca Türkiye Kalite Derneği tarafından verilen ulusal kalite ödüllerinde çeşitli zamanlarda ödül değerlendiriciliği görevlerini üstlenmiştir.

Doç. Dr. Muammer TÜN (Uzman):

Lisans ve yüksek lisans derecelerini Anadolu Üniversitesi Fizik Bölümü’nden sırasıyla 2000 ve 2003 yıllarında, doktora derecesini İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bilim dalında 2013 yılında almıştır. Mikro-bölgeleme çalışmaları kapsamında yerleşime uygunluk değerlendirmelerinde uygulamalı jeofizik yöntemleri konusunda birçok araştırma projesinde bulunmuştur. Sismik Mikrobölgeleme, Deprem İzleme ve Kayıt Ağı Kurulumu, Temel Afet Bilgisi, Sürdürülebilir Kentsel Dayanıklılık, Afet Yönetiminde Sağlık Hizmetleri, Afet Bilişimi, Afet Senaryosu ve Tatbikatlar, Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri, Deprem ve Deprem Güvenliği, Afet Risk ve Kriz Yönetimi, KBRN Savunma ve Güvenlik, Afetlerde Kitle Kaynak Yönetimi, Özel Gereksinimli Bireylerin Afet Risklerinin Azaltılması, Afetler ve Dirençlilik konularında çalışmaları bulunan Tün proje kapsamında afete hazırlık ve dirençli toplum eğitimlerine katkı sağlayacaktır.

Dr. Öğr. Üyesi Onur KAPLAN (Uzman):

Lisans ve yüksek lisans derecelerini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden sırasıyla 2004 ve 2007 yıllarında, doktora derecesini ise Anadolu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği ABD’ından 2018 yılında almıştır. Doktorasında bina periyotlarının bina yüksekliği ile ilişkisini araştıran ve bir bina periyodu-yükseklik bağıntısı öneren Dr. Kaplan’ın, araştırma konuları ağırlıklı olarak, yapı sağlığı izleme sistemleri, mevcut binaların sismik performansının irdelenmesi ve depreme dayanıklı bina tasarımı olarak özetlenebilir. Dr. Kaplan’ın çalışmış olduğu konular dikkate alındığında, proje kapsamında gerçekleştirilecek olan farklı yüksekliklerdeki binaların deprem sırasındaki hareketi ve binalarda titreşim ölçümlerinin simülasyonu ile ilgili çalışmalara katkı sağlayacaktır.

Dr. Öğr. Üyesi Emrah PEKKAN (Uzman):

Lisans, yüksek lisans ve doktora derecesini Hacettepe Üniversitesi, Jeoloji (Hidrojeoloji) Bölümünden almıştır. Hacettepe Üniversitesi Hidrojeoloji Müh. Bölümünde doktora çalışmasını tamamladıktan sonra Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsünde Dr. Öğretim Üyesi olarak göreve başlamıştır. Dr. Pekkan, hidrojeoloji, uygulamalı jeoloji, uzaktan algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri konularında uzmandır. Eskişehir Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü programlarında Yer Bilimleri ve Mühendisliği ve Yer Sistemleri kapsamında dersler vermektedir. Projenin fayların arazide oluşturdukları yer şekilleri konusunda Kızılinler Köyü’nde düzenlenecek etkinlik bölgesinde, bölgenin yapısal jeolojisi ve bölgede bulunan ters fay ile ilişkili sıcak su kaynağının kökeninin incelendiği bir bilimsel araştırma projesi yürütmüştür. Bu nedenle fayların yer yüzeyinde oluşturduğu izler konulu etkinliğe katkı sağlayacaktır.

Dr. Hasan Burak Özmen (Eğitmen):

2010 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Eskişehir Teknik Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü Yer Bilimleri Laboratuvarı’nda yürütülen deney faaliyetlerinde ve saha çalışmalarında teknik personel olarak çalışmalarına devam etmektedir. Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü’nde yürütülen birçok araştırma faaliyetlerinde ve proje çalışmalarında görev almıştır. Yüksek lisans eğitimini 2018 yılında Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Anabilim Dalı’nda tamamlamıştır. Doktora çalışmalarına Eskişehir Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Anabilim Dalında devam etmektedir.

Dr. Öğr. Üyesi Emir Balkan (Eğitmen):

2014 yılında Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü’nden mezun olmuştur. 2014 yılından beri Eskişehir Teknik Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü’nde jeofizik saha teknik personeli olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda 2014-2018 yılları arasında Eskişehir Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Yer Bilimleri Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 2023 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Jeofizik Mühendisliği Anabilim Dalı’ndan doktor unvanıyla mezun olmuştur. Yer Fiziği ve Yerküre ‘nin Potansiyel Alanları konusunda çalışmalarına devam etmektedir. Afet ve Acil Durum Başkanlığı’nın (AFAD) Ulusal Deprem Araştırma Programı (UDAP) kapsamında yürütülen “Bursa Civarında Deprem Kaynağı Olabilecek Diri Fayların Jeolojik ve Jeofizik Yöntemlerle Saptanması” başlıklı projede ve TÜBİTAK 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında yürütülen “Kula Volkanizmasını Besleyen Magma Rezervuarlarının Jeofiziksel Yöntemlerle Belirlenmesi ve Nümerik Modelleme ile Püskürme Risklerinin Araştırılması” başlıklı projede görev yapmıştır. Yaklaşık 9 yıldır Eskişehir Teknik Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü çatısı altında fay araştırmalarında görev almaktadır.

Arş. Gör. Canberk Bolat (Eğitmen):

Yüksek İnşaat Mühendisi Canberk BOLAT, 2014 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. 2017 yılına kadar özel sektörde çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra 2017 yılında Anadolu Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak göreve başlamıştır. 2019 yılında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Halen, Eskişehir Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine devam etmektedir. İnşaat mühendisliği öğrencilerine ve meslek odasına bağlı inşaat mühendislerine çeşitli mesleki dersler vermektedir. Depreme dayanıklı yapı analizi ve tasarımı, yapı sağlığı izleme alanlarında bilimsel araştırmalarına devam etmektedir.

Arş. Gör. Dr. Nuri Erkin ÖÇER (Eğitmen):

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü’nden 2005 yılında mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümünde 2009 yılında tamamlamıştır. Doktora derecesini ise Eskişehir Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri alanında almıştır. Halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü’nde bir başka doktora çalışmasını sürdürmektedir. 2013 yılından beri Eskişehir Teknik Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü’nde görev yapmaktadır. Uzaktan Algılama alanında bilimsel çalışmaları bulunmaktadır.

Arş. Gör. Sunay Mutlu (Eğitmen):

Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü’nden 2009 yılında mezun olmuştur. 2009 yılından beri Eskişehir Teknik Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü’nde yer bilimleri alanında birçok proje ve araştırma faaliyetlerinde görev almıştır. 2009-2012 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Uygulamalı jeofizik ve sismoloji alanlarında çalışmalar yürütmekle birlikte Enstitü bünyesinde gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerinde de rol almaktadır. Yer bilimleri alanında birçok projede görev almıştır, son olarak; Afet ve Acil Durum Başkanlığı’nın (AFAD) Ulusal Deprem Araştırma Programı (UDAP) kapsamında yürütülen “Bursa Civarında Deprem Kaynağı Olabilecek Diri Fayların Jeolojik ve Jeofizik Yöntemlerle Saptanması” ve “Kentsel Sismik Dirençlilik Değerlendirmesi için Bir Yöntem Geliştirilmesi: Türkoğlu, Kahramanmaraş Örneği” projelerinde araştırmacı olarak ve TÜBİTAK 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında yürütülen “Kula Volkanizmasını Besleyen Magma Rezervuarlarının Jeofiziksel Yöntemlerle Belirlenmesi ve Nümerik Modelleme ile Püskürme Risklerinin Araştırılması” başlıklı projede görev yapmıştır.